Görünüşe göre, Tesla zaman yolculuğu konusuna çok takıntılıydı. Bir zaman makinesi projesi üzerinde çalıştı ve söylediğine göre başarılı da oldu: “Geçmişi, bugünü ve geleceği aynı anda görebiliyordum.

Bir insanın zamanında yolculuk yapabileceği düşüncesi, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kişinin hayal ettiği ve üzerinde kafa yorduğu bir konudur. Geçmişe baktığımızda, zaman yolculuğunun kanıtı olarak yorumlanabileceğimiz çok sayıda metine rastlayabiliriz.

Albert Einstein 1905’de Görelilik Teorisini yayınladığında bilim camiasında yeni bir sayfa açarak “zaman yolculuğu, mümkün olabilir mi?” gibi birçok soruyu gündeme getirdi.

Tarihin en çok satan kitaplarından birinin yazarı olan Erick von Daniken’e göre İncil’de zaman yolculuğuna dair kanıtlar bile var:

yeremya-peygamber

“İncil’de peygamber Yeremya birkaç arkadaşıyla birlikte oturuyordu ve genç bir çocuk vardı. Onun adı Abimelek’tir. Yeremya Abimelek’e: “Yeruşalimden çık, bir tepe var ve o tepeden bizim için incir topla.” dedi. Çocuk dışarı çıktı ve taze incirleri topladı. Birdenbire Abimelek, havada bir miktar gürültü duyar ve havanın içindeki rüzgarı hissettmesiyle bilincini kaybederek bayılır. Bir süre sonra tekrar uyanır ve neredeyse akşam olduğunu görür. Topluluğa geri döndüğünde şehir garip askerlerle doludur ve merakla sorar: “Burada neler oluyor, Yeremya ve diğerleri nerede? ” Yaşlı bir adam cevap verir: ” Bu anlattıkların 62 yıl önceydi “. – İncil’de geçen bir zaman yolculuğu hikayesi. – Von Däniken.


M.Ö. sekizinci yüzyılda yazılan Mahabharata’ya bakarsak, Kral Raivata, yaratıcı Tanrı Brahma ile tanışmak için gökyüzüne seyahat eder fakat geri döndüğünde Dünya’da yüzlerce yıl geçmiş olduğunu görür.

brahma


Japonya’da, Urashima Taro‘nun efsanesinde de benzer bir duruma rastlıyoruz. Bir balıkçının, yalnızca üç gün gibi görünen yolculuğunda, denizlerin koruyucusu tanrısı Ryūjin’i ziyaretinin hikayesini anlatıyor. Balıkçı kasabasına geri döndüğünde, 300 yıl geçmiştir ve kasabası tanınmaz haldedir.

Bu ve bunun gibi tarihi metinleri çoğaltmak mümkün. Kim bilir? Belki de bütün bu “efsaneler”, büyük düşünürlere, zaman yolculuğuna ulaşmanın bir yolunu bulmak için ilham kaynağı olacak.

Şimdi gelelim yakın geleceğimize …

Kısa bir süre önce Avustralya Queensland Üniversitesi‘nden bir grup bilim insanı, zaman yolculuğu yapan fotonların nasıl hareket edeceğini araştırdı. Araştırmacılar Fotonların geçmişe doğru seyahatini simüle ettiler . Bilim insanları, quantum parçacıklarının davranışlarını inceledikten sonra günümüz fiziğinin olası anormal yönlerini ortaya koydular.

Bununla birlikte, Nikola Tesla’nın zaman yolculuğu üzerinde çalışmaları, modern bilimin zaman yolculuğunu mümkün gördüğü dönemden önce başlamaktadır

Raporlara göre, 1895 yılında Tesla, zaman ve mekanın manyetik alanlardan etkilenebileceğini düşündüren şok edici bir keşif yaptı. ABD ordusunun gizlilikle yürüttüğü ve adına Philadelphia Deneyi adı verilen çalışmalarda Tesla, yoğun miktarda manyetik alan etkisi kullanarak zaman ve mekanın sürekliliğini bozabileceğini düşünüyordu.

Asıl amacı donanmanın gemilerini radar üzerinde görünmez hale getirmek olan deney, Tesla faktörü ile çok farklı sonuçlara sebep vermiş, deneyin yapıldığı gemi ve mürettebatı belirli bir süre gözlerden kaybolarak zamanda yolculuk yapmıştır. Uzunca bir süre gizli tutulan Philadelphia Deneyi, o gün gemide bulunan ve sağ olarak kurtulan mürettebattan bazılarının açıklamalarıyla günışığına çıksa da yetkililer olayın hayal ürünü olduğunu söyleyerek konuyu kapatmışlardır.

Tesla Weapon2

Tesla’nın zaman yolculuğu konusundaki  çalışmalarının varlığını ve bunu kısmen de gerçekleştirmiş olabiliceği gerçeğini Tesla’nın asistanı şöyle anlatıyor: ” Tesla, Suni olarak üretmiş olduğu manyetik dalgalara maruz kalmıştı, bu sırada kendisini tamamen farklı bir uzay zaman penceresinde bulmuş ve burada hem geçmişi hem geleceği hem de şimdiki zamanı aynı anda görebiliyordu. Maruz kalmış olduğu manyetik etki onu neredeyse öldürüyordu ve ben buna mani olmuştum. Bu nedenle bana kızmıştı.

Tesla’nın ölümünden sonra herkes tarafından merak edilen notlar, bir gecede FBI tarafından toplanmış ve sırra kadem basmıştır. Bu nedenle, ne yazık ki bu yazımızda ifade edilenleri birebir doğrulayacak belge bulunmamaktadır. Bahsidelen durumlar onun yakınında yaşayanların deneyimlediği ve dile getirdiği ifadelerdir.

Tesla tarihimizdeki en büyük biliminsanlarından biridir ve ölümüyle beraber ardında fazlasıyla gizem bırakmıştır. Günümüzde kullandığımız birçok teknolojinin mimarı Tesla’dır ama ne yazık ki onun ismi kendisinden çok daha azını yapanlar kadar bile anılmamaktadır. Bunun nedeni ise Tesla’nın Edison ve diğerleri gibi politik düşünen biri olmadığı, kendini sadece bilime adamış olmasıdır.

2 YORUM

  1. SAÇMA!!! gerçekten geleceği görebilseydi çalınan icatlarınıa tedbir alır, birçok icadı görüp bilip onlar icat etmeden yıllar önce piyasaya sunup pantetlerini alıp sefalet içinde bir otel odasında ölmezdi!!!

    • Bir teslayı iyice araştırıp yorum yaz güzel kardeşim Tesla Yaptığı İcatların Çoğunun Patentlerini İnsanlara DAğıttı Adama hiç kimse destek çıkmayınca adam as icatlarını hiç bir kimseyle paylaşmadı ve bir yere yazmadı.Tesla ufoda yapmıştır bir gemiyi geçmişede götürmüştür bir gemiyi yok da etmişdir(yok etmişdir dediğim şu insanların geminin içine sıkıştığı proje ) ! İnsanlar teslanın beklediği yardımı teslaya yapsaydı belki şuan bunu yazacağımıza daha değişik bir şey yapıyor olurduk 🙂

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.