Antik Mısır firavunu Tutankamon’un kullandığı hançerin dünyamızda bulunmayan bir maddeden yapıldığı tespit edildi. Tutankamon’un hançerinin dünyamıza düşmüş bir göktaşından yapılmış olabileceği düşünlüyor.

 

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda, henüz çok gençken yaşamı son bulan firavunun mumyasının yakınındaki hançerin içinde bulunan nikel ve kobalt oranının, dünyamızdaki oranlardan çok farklı olduğunu ve bu yüzden hançerin yapıldığı maddenin dünya dışı olduğunu açıkladılar.

Hançerin dünya dışından geldiğini savunun insanların sayısının çok fazla olmasına karşın bu konu hakkındaki en güçlü teori ise hançerin, dünyamıza düşmüş bir göktaşının malzemesi kullanılarak yapıldığı yönünde.

Söz konusu haber, dünya dışı yaşamı savunanlar tarafından heyecan ve sevinçle karşılandı.

Bilim insanları hançeri mumyanın sağ tarafında buldular ve “Çalışmamız antik Mısır’ın değerli nesnelerin üretiminde meteor demirine büyük değer verdiğini kanıtlıyor” açıklamasını yaptılar.

Mezarı 1922 yılında Mısır bilimcisi “Howard Carter” tarafından bulunan Tutankamon, 10 yaşında çıktığı tahtta 9 yıl kalarak MÖ 1324 yılında 19 yaşında hayatını kaybetmiştir.

goktasi

Meteor madeni, eski eski uygarlıklarda oldukça poüler ve değerli idi. Grönland’daki Inuit halkının meteor’dan aletler yaptığı, Demir Adam olarak bilinen antik Budist heykelinin ve Polonya’daki kazılar sırasında bulunan iki bilezikle baltanın da meteor demirinden yapıldığı tahmin ediliyor.