Deniz Kıyısı Ve Yemyeşil HD Doğa Manzarası

Doğa ilginç mucizeleri ile insanoğlunu yıllardan beri şaşırtmaya devam etti. O kadar şaşırtmaya rağmen insanoğlu doğanın bahşettiği armağanlara zarar verdi yada bilinçsizce katletti. Doğanın sunduğu çoğu mucize ayaklarımızın altında fakat çok büyük bir bölümü ise ya sular altında yada gözlerden uzaklarda. Bu yazımızda doğanın ilginç mucizelerini işleyeceğiz.

Yapraksı Deniz Ejderleri

Doğa mucizesi Yapraksı Deniz Ejderi

Yapraksı deniz ejderleri vücutları yapısıyla yaprağı fazlasıyla andırmaktadır. İsimlerine de yapraklar ilham kaynağı olmuş. Yapraksı deniz ejderleri yapıları itibariyle deniz atlarıyla akrabalardır. Yapıları sayesinde bu canlılar usta bir biçimde yosunların arasına kamufle olmaktadırlar. Bu özellikleri sayesinde avcılardan rahatlıkla kurtulurlar. Plaktonlar,lavralar besin kaynaklarıdır hortuma benzer ağızlarıyla besinlerini avlarlar. Yaşam alanı olarak ılık suları seçen bu canlılar Avustralya’nın güneybatı, güney ve doğu kıyılarındaki okyanus sularında bulunur ve çoğunlukla sığ suları tercih ederler.  Canlıların görülme olasılığı pek sık değil diğer bir teoriye göre deniz altında bu canlılardan çokça var fakat biz onları saklanma becerileri sayesinde göremiyoruz.

Lena’nın Taş Ormanı

Lena’nın Devasa Taş Sütunları

Doğu Sibirya’da ki Lena nehri yaklaşık 4500 km uzunluğunda dev bir nehirdir. Lena nehrini 40 km boyunca saran Lena Taş Ormanı. Sütunlar renkleri ve büyüklükleriyle tamamen bir doğa harikası ve olağan üstü derecede dikkat çekiyor. Bu göze güzel gelen yapı sadece görsel bir şölenin yanında bize dünyanın oluşumu ile ilgili de bilgiler veriyor. Turistlere eşi benzeri olmayan bir manzara sağlayan bu yapılara ulaşmak hayli zor, coğrafi koşullardan dolayı. Moskova’dan buraya ulaşmak hemen hemen ziyaretçilerin 4 gününü alıyor. Uzun bir uçuşun ardından turistleri Lena’nın Taş Sütunları’na $500 kadar ‘ufak’ bir ücret karşılığı götürmeye hevesli yerliler çıkıyor insanların karşısına. Botlarıyla yapılan bu yolculuk 3 gün kadar sürüyor ancak istenilen yere ulaşıldığı sürece harcanan emek çok da fazla gelmiyor. 10 yıl önce bu harika “Lena Sütunları” olarak milli bir park haline getirildi. Bu devasa sütunlar dinazorların dünyada bulunduğu tarihten daha önce dünyada bulundu ve üstlerinde deniz canlılarına ait kalıntılar dahi bulunuyor. Bu dünya harikası denilebilecek sütunlar UNESCO tarafından koruma altına alındı, dünya mirası adı altında.